lördag 22 september 2012

Surfcamp





Nu är vi tillbaka i Sydney efter fem dagar på surfcamp. Vi är väl inga surfing po's direkt, men vi kan i alla fall ta en våg och stå på brädan båda två. :)
Dagarna gick ut på att äta, surfa, äta, surfa, äta, titta på bilder från dagens surflekioner och sova. Jag och Matias var båda så slutkörda efter surflektionerna att vi stupade i säng så fort vi kunde och sov så länge man fick.

Lägerområdet var mysigt och allt var väldigt fräscht. Vi sov i sex personers rum, i små bungalows. I centrum av lägerområdet fanns ett tak med bord och bänkar, var vi åt och umgicks. 
Surflektioner hade vi två gånger per dag och en lektion höll på i två timmar. Stranden vi surfade på hette 7 mile beach och var enligt coacherna världen bästa strand att lära sig surfa på. ;) Det är tydligen alltid bra vågor för nybörjare där.

Vi var indelade i grupper under lektionerna och alla grupper hade två egna instruktörer som lärde ut teknik 
och som var med i vattnet när vi tränade. Det var tungt och svårt, men väldigt roligt. 
Det jobbigaste har nästan varit att sätta på sig våtdräkten, som ALLTID var sandig, våt och kall. 
Under förmiddagspasset var tidvattnet högt och på eftermiddagen lågt. När det var high-tide var vågorna 
lättare att surfa på för nybörjade än under low-tide. Orkar inte förklara hur det kom sig, så ta och Googla det istället. ;) Jag gav i alla fall upp nästan varje eftermiddag efter att ha gjort några försök att få tag i några vågor, men istället kastats under vågorna helt utan någon slags kontroll. Matias var lite tuffare och gav inte upp lika fort. ;P

Sista dagen tävlade alla grupper mot varandra i en stafett. Första personen simmade ut i vattnet och skulle fånga en våg, stå på brädan i minst 3 sekunder och sedan springa tillbaka upp på stranden, för att låta nästa person i gruppen simma ut. Det här nämner jag ju förstås bara för att få säga att min och Matias grupp VANN! ;D hihi

Vi är grymt "limin" i armarna och har blåmärken lite här och där, men vi har haft en super rolig vecka 
och kommer absolut att surfa mer när vi reser uppåt längs The Golden Coast.


Här är några bilder...



                                       
7 mile beach









"allrummet"






stugorna vi sov i





Surfproffsen. ;D




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar